Ronaldo se požalio: Gledaju u mene kao da nemam probleme
EPA

Portugalcu smeta pritisak koji ima

Ronaldo se požalio: Gledaju u mene kao da nemam probleme

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo požalio se kako mu ponekad smeta što je pod velikim pritiskom javnosti.

O Ronaldovom fudbalskom umijeću suvišno je reći bilo što, dovoljno je uzeti u obzir da je uz Lionela Messija rekorder kada su u pitanju 'Zlatne lopte', a kada je tako onda i ne iznenađuje što su očekivanja javnosti previsoka.

Svjestan toga je i sam Ronaldo, priznavši kako mu nije nimalo lako da živi u takvim okolnostima, ali podrška najbližih mu daje dodatni vjetar u leđa.

"Neću da poreknem da mi je dosadno to što svake godine moram da dokazujem da sam dobar. Teško je kada vam stalno nameću dodatni pritisak na leđa, kao da stalno morate da dokažete ljudima nešto, ne samo sebi", rekao je Ronaldo.

Ronaldo u kontinuitetu igra veoma dobro, no malo ko uzima u obzir da je već napunio 34 godine...

"Ne vidim da je neko uzeo moje godine u obzir pa rekao: 'Treba da ga ostavim u miru'. Zato se trudim da uvijek ljude iznenadim u pozitivnom smislu. Gledaju u mene kao u osobu koja nikada nema probleme, koja nikada nije tužna, što u suštini i nije tako. Misle da je nemoguže biti tužan kada si Cristiano Ronaldo", dodaje Portugalac.

Svjestan je i koliko su nekima drage njegove pogreške.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mnogi čekaju moj neuspjeh, da zakažem u važnom trenutku ili promašim penal. Ali, nije to ništa novo za mene, navikao sam se. Sve je to dio života", istakao je Ronaldo.

Kada je u pitanju Ronaldov ovosezonski učinak, na 28 utakmica u prvenstvu je postigao 20 pogodaka i pritom upisao 11 asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi