Ronaldo više nije sam na vrhu: Messi izjednačio rekord Portugalca
Messi i Ronaldo imaju po 34 hat-tricka u La Ligi

Argentinac je stigao do novog hat-tricka u La Ligi

Ronaldo više nije sam na vrhu: Messi izjednačio rekord Portugalca

S. Pašalić

Lionel Messi je večeras briljirao u pobjedi Barcelone.

Katalonci su na Camp Nou slavili sa 4:1, a tri gola su bili djelo Messija koji je tako po ko zna koji put pokazao koliko znači ovom timu Barcelone.

Messi je prvi gol postigao iz penala u 23. minuti iz penala, a nakon toga je drugi gol stigao u sudijskoj nadoknadi kada je Argentinac majstorski pogodio iz slobodnog udarca.

Već početkom nastavka Messi je ponovo fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca i tako stigao do hat-tricka, a time se izjednačio sa Cristianom Ronaldom u La Ligi i sada oba igrača imaju po 34 hat-tricka.

S obzirom da je Portugalac prošlog ljeta otišao u Juventus, realno je očekivati da će Messi stići do bar još jednog hat-tricka i tako se izdvojiti na vrhu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Hahahha samo sto Ronaldo igrao trecinu svoje karijere u Spaniji a Messi citavu. Toliko o tome koliko je relevantno uporedjivati.
4 6
F_C_Bracelona_
Golovi iz slobodnjaka u posljednjih 10 godina (igrači iz liga petica): 1) Leo Messi 34 2) Cristiano Ronaldo 20 3) Miralem Pjanić 16
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti