Nevjerovatne scene i velika potraga za Messijem
Lionel Messi je još uvijek uz Cristiana Ronalda najveća zvijezda svjestkog fudbala, a to pokazuju scene nakon utakmice sa Australijom

Australci silno željeli fotografiju

Nevjerovatne scene i velika potraga za Messijem

Midhat Šljivak

Lionel Messi odveo je Argentinu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Gaučosi su uz probleme u osmini finala uspjeli savladati Australiju rezultatom 2:1, a nakon meča Australci su krenuli u potragu za najvećom zvijezdom argentinskog fudbala.

Lionel Messi postigao je vodeći gol za reprezentaciju Argentine u pobjedi nad Australijom od 2:1, a nakon utakmice dešavale su se zanimljive scene u tunelu stadiona.

Fudbaleri Australije odmah nakon okončanja meča krenuli su u potragu za Lionelom Messijem. Nekoliko njih lutalo je unutar tunela kako bi dobili fotografiju s Argentincem.

Na kraju su uspjeli doći do njega. Joel King i Marco Tilio su bili ti koji su dobili uspomenu za čitav život, a Leo se pokazao kao istinski gospodin jer ih nije odbio za fotografiju.

Joel King je 22-godišnji lijevi bek danskog Odensea. Za nacionalni tim je odigrao ukupno četiri utakmice.

Oglasi

Marco Tilio ima 21 godinu. Napadač je ekipe Melbourne Cityja, a ukupno je za reprezentaciju Australije nastupio u pet utakmica.

Australcima se neće baš svidjeti ono što je rekao Messi nakon utakmice

Nakon utakmice Lionel Messi se osvrnuo kratko na pobjedu protiv Australije i poručio je da je Argentina zasluženo u četvrtfinalu jer Australci nisu ništa posebno uradili osim te šanse u zadnjim sekundama.

"Odlično smo kontrolisali utakmicu. Osim te šanse i odbrane Martineza na kraju oni nam uopšte nisu ni zaprijetili".

"Ovo je bila borbena i fizički zahtjevna utakmica. Veoma sam sretan zbog pobjede i novog koraka kojeg smo napravili", rekao je Messi nakon utakmice što se sigurno Australcima neće svidjeti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kapiten reprezentacije Argentine na kraju je zasluženo dobio i titulu najboljeg igrača utakmice.

Leu je meč s Australcima bio 1000. u karijeri i okrunio ga je još jednim pogotkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi