Ronaldove riječi o najvećem rivalu Messiju snažno zvuče

Portugalac se dotakao Barceloninog asa

Ronaldove riječi o najvećem rivalu Messiju snažno zvuče

Dok Cristiana Ronalda jedni obožavaju, drugi ga ne podnose. Smatraju da je neopisivo arogantan, bahat, pa i zaljubljen sam u sebe, no to mu se i ne može toliko zamjeriti obzirom na postignuća koja je ostvario.

Portugalac u svojim vitrinama čuva pet Zlatnih lopti, koliko ima i Lionel Messi, a već deceniju otkako ih gledamo na djelu konstantno se u svijetu nogometa provlači pitanje koji je bolji od njih dvojice.

Mediji česti potenciraju njihovo rivalstvo i špekulišu o netrpeljivosti dvojice najboljih nogometaša današnjice. U kakvim su zapravo odnosima vjerovatno nećemo ni saznati, ali barem znamo da Ronaldo iznimno poštuje Messija, što pokazuje i izjava koju je dao za France Football.

"Koliko igrača može igrati na najvišem nivou deset ili više godina? Možete ih nabrojati na prste jedne ruke, to smo Lionel Messi i ja", kazao je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroz razgovor Ronaldo se također dotakao i odluke da karijeru nastavi u Juventusu, ne propustivši tako priliku da kaže poneku veliku riječ o sebi.

"U mojim godinama niti jedan igrač ne bi otišao u drugi veliki klub za 100 miliona funti. Pretežno nogometaši odlaze u Kinu, Emirate ili Indiju, gdje i završavaju karijere", podvukao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije