Rooney, Casillas i Xavi najveći gubitnici u 2013.  godini

Vrijednost im pala za 20 miliona eura

Rooney, Casillas i Xavi najveći gubitnici u 2013. godini

U prethodnim danima pisali smo o najplaćenijim trenerima, fudbalerima čija je vrijednost najviše porasla u proteklih 365 dana, a na red su stigli u "luzeri" u 2013. godini, fudbaleri koji su najviše izgubili na vrijednosti.

Najgore od svih fudbalera prošao je napadač Manchester Uniteda. Vrijednost Waynea Rooneya je na početku ove godine procjenjivana na oko 65 miliona eura, dok trenuno engleski reprezentativac u redovima tima sa Old Trafforda vrijedi 20 miliona manje.

Jednako kao i Englez na vrijednosti je izgubio i golman Real Madrida Iker Casillas, samo što je vrijednost kapitena aktuelnih evropskih i svjetskih prvaka pala sa 35 na 15 miliona eura. Glavne "zasluge" za ovakav pad vrijednosti na tržištu jednog od najboljih svjetskih golmana svakako pripadaju bivšem treneru Kraljeva Joseu Mourinhu, pod čijim vodstvo je Iker uglavnom grijao klupu. 

Za 20 miliona eura jeftiniji je postao i Xavi Hernandez. Vrijednost veznjaka Barcelone doživjela je pad sa 30 na 10 miliona eura, a "najzaslužnije" za to su učestale povrede, ali i godine koje sustižu fenomenalnog veznjaka katalonskog tima i španske reprezentacije. 

Najveći gubitnici u 2013. godini:
1. Wayne Rooney (vrijedio 65 mil. eura – sada vrijedi 45. mil eura)
2. Iker Casillas (35 mil. eura – 15 mil. eura)
3. Xavi Hernandez (30 mil. eura – 10 mil. eura)
4. Mario Gomez (42 mil. eura – 24 mil. eura)
5. David Villa (38 mil. eura - 18 mil. eura)
6. Nani (36,5 mil. eura - 20 mil. eura)
7. Samuel Eto'o (28 mil. eura - 12 mil. eura)
8. Daniele De Rossi (34 mil. eura - 20 mil. eura)
9. Michael Essien (24 mil. eura - 10 mil. eura)
10. Darren Bent (20 mil. eura - 7 mil. eura)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.