Rooney: Došla su neka druga vremena

Oglasio se i kapiten Engleske

Rooney: Došla su neka druga vremena

Engleski napadač Wayne Rooney prolazi kroz vjerovatno najteži period u svojoj bogatoj karijeri.

Ovaj 30-godišnjak polako gubi bitku s vremenom i pada u drugi plan, kako u Manchester Unitedu, tako i u reprezentaciji svoje zemlje čiji je kapiten.

Engleska večeras gostuje u Ljubljani, a već je izvjesno da Rooney na utakmici Slovenije neće biti starter. Tako je odlučio privremeni selektor Southgate, a Rooney će tu odluku poštovati.

"Već 13 godina sam član engleske reprezentacije kojoj sam dao sve. Ipak, sada sudošla neka druga vremena i više nisam prvo ime na spisku igrača", započeo je Rooney, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nemam šta kriti, ovo je teško razdoblje za mene. Ali, sve je to dio fudbala. Svaki fudbaler dođe u ovu fazu i mora ovo proći, ali vjerujem da sam dovoljno zreo da se mogu nositi s tim. Naravno da želim igrati, ali poštujem selektorovu odluku. Tu sam u svakom trenutku i bit ću spreman ući sa klupe da pomognem svom timu ako bude potrebno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi