Rooney i Jones ne igraju protiv QPR-a

Problemi s povredama

Rooney i Jones ne igraju protiv QPR-a

Edmir Škorić

Wayne Rooney i Phil Jones neće nastupati za Manchester Uited na gostovanju u 27. kolu Premiershipa protiv Queens Park Rangersa.

Engleski reprezentativni napadač ima problema sa sinusima, pa nije igrao niti u 5. kolu FA Cupa protiv Readinga (2:1) u ponedjeljak. Kako nije trenirao ove sedmice, Alex Ferguson ga je odlučio poštediti.

 

Nema niti Jonesa, koji je u duelu s Readingom zadobio povredu u završnici prvog dijela. Riječ je o povredi gležnja, a osim što će propustiti QPR, moglo bi se dogoditi da ne igra niti u uzvratu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida 5. marta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Zbog Jonesa sam zabrinut i mislim da nema dobre šanse da nastupi protiv Reala. Naravno, za vikend ne igra", izjavio je Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.