Stigao prije 20-ak dana, a možda je već završio svoju karijeru u Evertonu?

Nesreća za Mangalu

Stigao prije 20-ak dana, a možda je već završio svoju karijeru u Evertonu?

Everton je ove zime doveo nekoliko pojačanja, od kojih je možda i najveće Eliaquim Mangala.

Francuski stoper je u Everton stigao na posudbu iz Manchester Cityja i debitovao je u debaklu protiv Arsenala (1:5), a onda zaigrao i u susretu sa Crystal Palaceom (3:1).

Ipak, Mangala je tu utakmicu morao okončati već krajem prvog poluvremena i to zbog povrede koja može biti prilično ozbiljna.

Britanski mediji pišu da bi Mangala zbog povrede koljena mogao propustiti sve utakmice do kraja sezone, što bi bio veliki hendikep za Everton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo, Mangala je u Everton stigao na polugodišnju posudbu pa bi se moglo desiti da se vrati nazad u Manchester City nakon samo jedne i po utakmice za klub sa Goodisona.

Mangala je za Everton odigrao ukupno 135 minuta, a njegov klub je za to vrijeme primio čak šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi