Rooney je jasno kazao ko je za njega najbolji igrač svijeta: Mnogi će se iznenaditi...

Messija je ostavio po strani

Rooney je jasno kazao ko je za njega najbolji igrač svijeta: Mnogi će se iznenaditi...

Samir Mlaćo

Legendarni Wayne Rooney jasno je kazao ko je po njegovom mišljenju trenutno najbolji igrač svijeta.

Jasno je da Ronney najviše prati Premier ligu Engleske, a izbor je na kraju pao na sjajnog člana Manchester Cityja Erlinga Haalanda.

“Haaland je trenutno najbolji na svijetu. Lionel Messi je najveći igrač, ali u ovom trenutku ne igra bolje od Haalanda. Oduzima dah od nivoa koji dostiže“, rekao je bivši napadač Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske.

Norvežanin je ove sezone za City u 48 utakmica postigao čak 42 pogotka.

“On je najbolji na svijetu zbog brojki i performansi koje pokazuje“, jasan je bio Rooney.

Manchester City je u igri za tri trofeja, a Haalaand je glavna uzdanica.

Oglasi

Građani u šoku: Erling Haaland propušta derbi protiv Liverpoola - SportSport .ba

Dosta se priča o sjajnom norveškom napadaču, a oglasio se nedavno i njegov bivši trener Alf Ingve Bernsten koji je Haalanda trenirao još kao dječaka u Bryneu.

"Erling se mučio na treninzima, ali pustili smo ga da se pokušava, jednostavno sam je savladavao mnoge prepreke kao dječak", rekao je Brnsten i nastavio:

"U prvim utakmicama u mlađim kategorijama imao je probleme sa protivničkim defabnzivcima, slabo je driblao, nije znao kako da ih prođe. Dugo se mučio."

Haaalnd se sam razvijao i zato je danas fudbalsko čudo.

"Njegovi protivnici su bili prilično dobri. Nismo mogli razviti Erlinga, on je to morao sam. Za Erlinga je bolje da uči sam, nego da mu starac poput mene govori gdje da trči. Mogao je da se razvija svojim tempom. I pogledajte gdje je došao. On je u svom svijetu, bio je takav kao dječak, evo i sada je takav. Možete priačti šta želite, on igra svoju igru."

Instikt je ključan u njegovoj igri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada pogledate kako zabija golove, pomislite šta je ovo? Da li koristi neke posebne treninge, neke spustance? Vjerujte, on to sve radi na svoj instikt. Osjeti igru, loptu, postavlja se nevjerovatno. Pa on je sam sebi izgradio 90% golova ove sezone, kako svojim kretanjem, ali i razmišljanjem. Nismo ga puno učili, imao je težak put i zato je takav kakav jeste danas."

Biće sigurno komentara na izbor Rooneya, ali bez obzira na sve Norvežanin je zaista ove sezone ubitačan, što govori i statistika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi