Rooney: Ništa ne uzimam zdravo za gotovo

Dobio veliku konkurenciju

Rooney: Ništa ne uzimam zdravo za gotovo

Kapiten engleske reprezentacije Wayne Rooney svjestan je da njegovo mjesto u timu nije zagarantovano.

Naime, iskusni napadač Manchester Uniteda zbog povrede koljena je bio primoran propustiti prijateljske utakmice protiv Holandije i Njemačke, a njegovo odsustvo na pravi način su iskoristiti Jamie Vardy i Harry Kane.

"Kao što sam i govorio tokom karijere, nikada ne uzimam svoje mjesto zdravo za gotovo. Dobro je što je sada velika konkurencija u reprezentaciji jer u prošlosti baš i nije bila. Uzbudljivo je biti dio toga, a ja jedva čekam da se oporavim i da se ponovo stavim na raspolaganje", izjavio je Rooney i potom nastavio:

"Odluku će donijeti selektor, ali ja želim da budem tamo, da budem uključen i nadam se da vodim tim ka uspjehu. Na prethodnim takmičenjima, ako su svi zdravi, tim se manje-više znao. Sada nije tako, selektor može da izvede tri-četiri tima, različite kombinacije", zaključio je ovaj napadač. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vrijedi podsjetiti da se selekcija Engleske plasirala na Evropsko prvenstvo u Francuskoj i grupu će dijeliti zajedno sa Rusijom, Slovačkom i Velsom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi