Rooney odbio privatnu sobu i let prvom klasom: Želim biti dio ekipe...

Oduševio javnost

Rooney odbio privatnu sobu i let prvom klasom: Želim biti dio ekipe...

Engleski napadač Wayne Rooney je jedno od najvećih imena koje je ikada zaigralo u američkoj MLS ligi, ali legendarni fudbaler ne želi uživati u statusu superstara.

Rooney, koji je najbolji strijelac u historiji Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, dobio je privilegije poput privatne hotelske sobe tokom putovanja ili leta prvom klasom kada je potpisao za DC United, ali je sve to odbio.

33-godišnji fudbaler je odbio ove privilegije zato što želi da ga se tretira kao običnog člana ekipe.

"Ako ćete biti član ekipe, onda ćete biti član ekipe. Ne želim specijalni tretman - želim biti tretiran isto kao i ostali igrači. Ja sam dio tima", rekao je Rooney u intervjuu za "Men In Blazers".

Podsjetimo, Rooney je od dolaska u MLS ligu odigrao ukupno 19 utakmica te je postigao 12 golova uz šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti