Rooney: Oduševljen sam što je došlo do transfera

Novi napadač Evertona

Rooney: Oduševljen sam što je došlo do transfera

Engleski napadač Wayne Rooney danas se zvanično vratio u Everton.

Rooney je počeo karijeru u ovom timu, a prije 13 godina je prešao u Manchester United, da bi se sada vratio nakon što je Romelu Lukaku otišao u suprotnom pravcu.

"Prošlo je neko vrijeme od trenutka kada sam rekao da je jedini klub u Premiershipu, osim Manchester Uniteda, za koji bi igrao Everton. Oduševljen sam što je došlo do ovog transfera. Prije 13 godina otišao sam u United kako bih osvajao trofeje i sretan sam što sam bio dio jednog od najboljih perioda u historiji kluba", rekao je Rooney pa nastavio:

"Vratio sam se u Everton jer vjerujem da Ronald Koeman stvara tim koji može nešto osvojiti i radujem se što ću ponovo imati svoju ulogu u timu za kojeg navijam od malih nogu", rekao je Rooney. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi