Rooney počeo voziti nakon što mu je istekla dvogodišnja kazna i odmah napravio grešku

Nepopravljiv je

Rooney počeo voziti nakon što mu je istekla dvogodišnja kazna i odmah napravio grešku

Legendarni napadač Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney konačno je dobio nazad vozačku dozvolu. 

Podsjetimo, Rooney je u septembru 2017. godine uhvaćen oko dva sata ujutru u Wilmslowu zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a pušten je nakon plaćanja kaucije.

Na sudu je priznao krivicu i ostao bez vozačke na dvije godine, a osim toga kažnjen je i sa 100 sati rada za opšte dobro.

Zanimljivo, tada ga je policija zaustavila jer mu jedno svjetlo nije radilo, a službenici su nakon alkotestiranja otkrili kako ima tri puta veću dozu alkohola u kriv od dozvoljene.

Nešto više od dvije godine nakon toga Rooney je ponovo na cesti i odmah je uhvaćen kako čini saobraćajni prekrašj.

Naime, njega su fotografi uhvatili u Wilmslowu, kako izlazi iz prodavnice mobitela koja se nalazi u blizini njegove novoizgrađene zgrade te je odmah nakon izlaska iz prodavnice ušao u skupocjeni Range Rover.

Tom prilikom je primjećeno kako je Rooney parkirao na dvostrukoj žutoj liniji što je u Velikoj Britaniji zabranjeno osim u slučaju da ste invalid ili se zadržavate samo kako biste nešto istovarili.

Čini se kako se legendarni napadač bez obzira na visoku kaznu koju je dobio prošli put još uvijek nije opametio za volanom.

Svemu dodajmo i to da je Rooney prije nekoliko dana debitovao za svoj novi klub Derby County te je u pobjedi na Barnsleyjem upisao asistenciju za prvi pogodak. Na kraju je završeno 2:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi