Rooney se oprobao u ulozi golmana i imao je šta da pokaže

Zavidna fizička sprema za jednog 34-godišnjaka

Rooney se oprobao u ulozi golmana i imao je šta da pokaže

S. Grebović

Ako ste mislili da ste sve vidjeli od Rooneya, prevarili ste se.

Legendardni napadač Manchester Uniteda se nakon niza sezona provedenih na Old Traffordu odlučio okušati u američkoj MLS ligi, gdje je nosio dres DC Uniteda.

Kada je odišao u SAD mnogi su sumnjali da će više ikada zaigrati na evropskom tlu, ali desilo se suprotno. Rooney je ljetos saopštio kako će od januara nastupati za Derby County kao igrač-trener.

U prošlom kolu Championshipa je odigrao svih 90 minuta u pobjedi nad Barnsleyem 2:1, a stigao je i da upiše asistenciju u svom prvom meču na Otoku nakon 2018. godine.

Treneri njegovog novog kluba ističu kako su zapanjeni fizičkom spremom koju posjeduje 34-godišnji Rooney, koji je istu demonstrirao i na jednom od treninga kada se okušao u ulozi golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi