Wayne Rooney se večeras vraća na teren?

Da li će dobiti priliku?

Wayne Rooney se večeras vraća na teren?

Wayne Rooney (34) još nije rekao sve što je imao na fudbalskom terenu. Iskusni Englez je ljetos potpisao za Derby County, u kojem je dobio ulogu trenera/igrača.

Ipak, ovoj ekipi se morao priključiti nešto kasnije zbog obeveza u MLS-u, gdje je nosio dres DC Uniteda.

Saradnja sa DC Unitedom je završena, a Rooney je sada registrovan i kao igrač Derby Countyja.

Tako isksusni napadač, osim što je pomoćnik treneru Philippeu Cocuu, u novoj godini može igrati za Derby, a svoj debi u Championshipu bi mogao imati već večeras.

Naime, Derby u meču 26. kola Championshipa dočekuje Barnsley, a Rooney je u rosteru "Ovnova".

"Wayne je spreman i može početi utakmicu, ako bude u sastavu. Ali, kao i svakom drugom igraču, trebaćemu nekoliko utakmica da bi ponovo mogao biti starter. Ako imamo igrača koji ima takvo iskustvo, karijeru i kvalitet kao Wayne Rooney, onda možemo biti jako sretni", izjavio je Cocu, pa dodao:

"Imamo nekoliko povreda i suspenzija u ekipu, pa je zbog toga Rooney sada u konkurenciji za startnih 11. Znamo da su očekivanja velika i trebamo mu dati vremena."

Utakmica na Pride Parku počinje u 20:45h.

Inače, Rooney bi večeras mogao odigrati prvu ligašku utakmicu u Engleskoj nakon 2018. godine kada je napustio Everton i otišao "preko bare".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi