Rooney skupo koštao reprezentativce Engleske
Foto: EPA

Zabrana izlazaka tijekom okupljanja

Rooney skupo koštao reprezentativce Engleske

M. Šljivak

Pijanstvo Waynea Rooneyja tijekom reprezentativnih obaveza izašlo je u javnost i naišlo je na velike osude u Engleskoj.

Zbog ovog slučaja odlučila je da reaguje i Engleska fudbalska asocijacija (FA), te je kaznila igrače koji obuku dres reprezentacije.

Tako nijedan igrač koji dobije poziv Gordog Albiona neće moći dobiti slobodno večer za izlazak i s tom praksom je nakon Rooneyja završeno.

Engleski igrači će doduše imati slobodno vrijeme, ali neće moći da ostaju tijekom cijele večeri, pa će im biti ukinuti cjelonoćni izlasci.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Navodno, pored Rooneyja, nakon utakmice sa Škotskom još desetak igrača je do ranog jutra ostalo u noćnim klubovima, ali dokaza za to nema.

Izlascima je došao kraj i sada će se fudbaleri morati potpuno posvetiti reprezentaciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi