Rosicky igra posljednji meč, u Pragu okupio velike zvijezde

Oproštaj češkog majstora

Rosicky igra posljednji meč, u Pragu okupio velike zvijezde

E. Škorić

Tomaš Rosicky danas igra oproštajnu utakmicu na stadionu Sparte u Pragu.

Bivši igrač Sparte, Borussije Dortmund i Arsenala rekao je kako želi da napravi spektakl za prijatelje i navijače, a njegov oproštaj uveličat će brojne zvijezde.

On će zaigrati sa češkim velikanima kao što su Čech, Grygera, Galašek, Sivok, Novotny, Poborsky, Polak, Koller, Lokvenc, Plašil, Baroš...

S druge strane će igrati njegovi bivši saigrači i prijatelji: Lehmann, Gibbs, Sagna, Fabregas, Hleb, Benayoun, Flamini, Song, Clichy, Van Persie.

Neki nisu stigli da se odazovu, neki idu na Svjetsko prvenstvo, ali nema sumnje da će ovo u Pragu biti veliki dan za Rosickog i njegove fanove.

Rosicky je u 105 nastupa za Češku postigao 23 pogotka, a u Arsenalu je za 10 godina dao 19 golova na 170 mečeva.

Osvajao je dva puta naslov prvaka Češke, jednom Bundesligu, s Arsenalom dva FA Kupa, Community Shield, a tri puta je izabran za najboljeg češkog nogometaša. Također, 1999. godine je izabran za natalentovanijeg igrača u Češkoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije