Rossoneri dogovorili dolazak Piateka, ali teži posao tek predstoji
Rossoneri pokazuju ozbiljan interes za poljsku gol-mašinu i danas će obaviti pregovore sa njegovim sadašnjim timom (Foto. EPA)

Genoa se pita o transferu

Rossoneri dogovorili dolazak Piateka, ali teži posao tek predstoji

M. Šljivak

Poljski napadač Krzysztof Piatek dogovorio je sve uslove oko prelaska u ekipu Milana.

Prema navodima italijanskih medija, 23-godišnji fudbaler je sa Rossonerima dogovorio petogodišnju saradnju vrijednu dva miliona eura, a danas će rukovodstvo Milana razgovarati i sa predstavnicima Genoe.

Na stolu će biti ponuda od 45 miliona eura, ali će vjerovatno biti dodati i razni bonusi, pa bi transfer Piateka mogao biti još i veći.

Poljak je ove sezone oduševio u Seriji A. Iako je tek ljetos stigao u Italiju iz poljske Cracovije, jedan je od najubitačnijih fudbalera i postigao je ukupno 19 golova u 21 odigranoj utakmicu. Od 19 golova 13 je postigao u Seriji A, a šest je zabio u Kupu Italije.

Ovaj napadač bi na San Siru trebao zamijeniti Gonzala Higuaina koji se spominje kao novi član londonskog Chelseaja.

Genoa odbila ponudu za Piateka iz Engleske

Poljski fudbaler je u Genou stigao ljetos na mala vrata iz Cracovije, a u svojoj prvoj sezoni u Serie A je naprosto eksplodirao i na 21 utakmici je postigao 19 pogodaka, što nije prošlo nezapaženo brojnim klubovima.

Daily Star sada piše kako se u borbu za Piatekov potpis uključio i engleski prvoligaš West Ham koji traži napadača jer Meksikanac Javier Hernandez želi u Valenciju. Navodno Čekićari su ponudili i 31 milion funti Genoi na ime obeštećenja, ali ponuda je glatko odbijena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očito u Genoi smatraju kako mogu dobiti znatno više za poljsku gol-mašinu, a da nije isključeno da Piatek napusti klub nedavno je nagovijestio i sportski direktor Đenovljana Giorgio Perinetti, kazavši, između ostalog, kako će sve ponude biti razmotrene.

Igrama u Genoi se Piatek također izborio i za mjesto u reprezentaciji Poljske za koju je debitovao u septembru prošle godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi