Rossoneri imaju plan: Odlazi Kalinić, dolazi drugi Hrvat?

Ljeto donosi promjene na San Siru

Rossoneri imaju plan: Odlazi Kalinić, dolazi drugi Hrvat?

Ako je vjerovati italijanskim medijima, ljeto će na San Siru biti i više nego zanimljivo po pitanju transfera.

Milan je prošlog ljeta dosta uložio u rekonstrukciju tima, ali rezultati su izostali. Jedno od najvećih pojačanja bio je Nikola Kalinić, ali Hrvat se nije najbolje snašao u crveno-crnom dresu i čini se da su ga Rossoneri spremni prodati nakon samo godinu dana.

U zamjenu za njega, Milan želi dovesti drugog hrvatskog reprezentativca i to Marija Mandžukića iz Juventusa. Javna je tajna da popularni Mandžo nije zadovoljan što kod Allegrija igra na neprirodnoj poziciji lijevog krila jer je mjesto napadača rezervisano za neprikosnovenog Higuaina.

Nije poznato da li je Mandžukić zainteresovan za prelazak u Milan, ali se definitivno nalazi na vrhu liste želja Gennara Gattusa koji baš poštuje fudbalere-ratnike poput njega.

Ono što povećava šanse za ovaj transfer jeste dobra saradnja Milana i Juventusa u bliskoj prošlosti. Prošle godine je iz Juvea u Milan prešao Leonardo Bonucci, dok je u suprotnom smjeru otišao Mattia De Sciglio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Milan je ove sezone postigao samo 44 gola na 33 utakmice Serije A, najmanje od sezone 1985/86.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti