Od Premijer lige do okršaja protiv Ibrahimovića: Popričali smo na našem jeziku i baš me iznenadio

Hrkać za SportSport.ba

Od Premijer lige do okršaja protiv Ibrahimovića: Popričali smo na našem jeziku i baš me iznenadio

E. Čaušević

Fudbaleri Milana jučer su u prijateljskoj utakmici pobijedili niželigaša Novaru sa 4:2, a ovaj meč će posebno pamtiti dojučerašnji igrač Širokog Brijega, Ante Hrkać.

Hrkać je ovog ljeta napustio Široki Brijeg u kojem je igrao nešto više od godinu dana. Ovaj 28-godišnji fudbaler je odlučio da karijeru nastavi u Italiji u dresu trećeligaša Novare u koju je stigao kao slobodan igrač.

Već jučer je zaigrao od prve minute protiv velikog Milana i to je sigurno utakmica koju će uvijek pamtiti. Imao je šansu da zaigra protiv velikih zvijezda, a naravno u prvom planu bio je Zlatan Ibrahimović.

U kratkom razgovoru za SportSport.ba Hrkać nije mogao da krije oduševljenjem što je imao priliku da igra protiv Milana, te ga je Ibrahimović posebno iznenadio.

"Što se tiče Novare iznenadio sam se organizacijom kluba i samom uslovima ovdje. Nije ni čudo što su igrali Seriju A. Ima jako dobrih igrača i s razlogom najavljuju povratak u Seriju B. Od prvog dana ekipa me prihvatila na najbolji način i zahvalan sam im na tome. Tu sam jedini igrač s naših prostora i nije lako kada nemaš barem jednog igrača koji priča isti jezik, ali brzo ću i to savladati", poručio je Hrkać.

Naravno, za njega je itekako lijep osjećaj što je dobio šansu da igra protiv Milana jer svi znaju šta taj klub predstavlja u svijetu fudbala.

"Sigurno da je lijep osjećaj igrati protiv Milana jer svi znamo šta je Milan i kakav je to klub. Sam trening kamp njihov govori sve o klubu. Mislim da su među top pet u svijetu. Lijepo je zaista igrati protiv tako kvalitetnih igrača koji imaju jako velike karijere".

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, sigurno za svakog igrača poseban osjećaj je kada igra protiv takve legende kakva je Zlatan Ibrahimović. Hrkaća je pozitivno iznenadio tokom jednog kornera kada je upravo on bio zadužen da čuva Zlatana.

"Ibrahimović me baš pozitivno iznenadio. Imao sam sreću čuvat ga tokom jednog kornera pa smo tako popričali na našem jeziku. On je jako opuštena osoba i veliki profesionalac. Kada vidite kako izgleda i koliko vodi računa o sebi nije ni čudo što igra nogomet, a već ima 39 godina", zaključio je Hrkać na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi