Rossoneri neumoljivi, Verona pakuje kofere za Seriju B

Serija A, 36. kolo

Rossoneri neumoljivi, Verona pakuje kofere za Seriju B

Milan je danas na svom San Siru razbio Veronu u susretu 36. kola Serije A rezultatom 4:1 i tako, barem na kratko, zasjeo na 6. mjesto tabele koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Rossoneri su od samog starta krenuli silovito, a poveli su već u 11. minuti kada je Calhanoglu pogodio nakon asistencije Susa.

Nastavili su se napadi Milana i nakon prvog gola, a krunisani su u 32. minuti kada je mladi Cutrone odlično našao prostor za udarac i pogodio mrežu Verone za 2:0. Prethodno ga je uposlio Bonaventura.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 2:0 za Milan, a onda na otvaranju drugog Rossoneri rješavaju pitanje pobjednika. Ponovo je asistent bio Suso, a gol za 3:0 u 49. minuti je postigao Abate.

Verona je do kraja uspjela doći do počasnog gola i to preko Leeja koji je matirao Donnarummu u 85. minuti susreta. Ipak, Milan je došao do pobjede od tri gola razlike pošto je u 89. minuti Borini lijepim pogotkom postavio konačnih 4:1.

Verona je tako nakon 36. kola (dva kola do kraja sezone) ostala na pretposljednjem mjestu sa 25 osvojenih bodova, sedam bodova daleko od spasa, pa će naredne sezone igrati u Seriji B.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi