Bivši francuski reprezentativac žestoko odgovorio Vahidu Halilhodžiću nakon prozivki

Nije želio da šuti

Bivši francuski reprezentativac žestoko odgovorio Vahidu Halilhodžiću nakon prozivki

E. Oštraković

U nedavnom intervjuu za So Foot, legendarni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić kao "krticu" u svlačionici PSG-a u periodu dok je on bio trener, označio je Jeromea Rothena, bivšeg reprezentativca Francuske.

Upravo Rothen je odlučio da odgovori Halilhodžiću za prozivke koje je dobio, te mu je dao jasan odgovor na sve.

Halilhodžić je kritikovao Rothena, te je rekao da je novinarima prenosi sve što se događalo u svlačionici PSG-a.

Naravno dobijao je nešto za uzvrat od njih, a to su bile visoke ocjene u novinskim izvještajima nakon utakmica.

"On je toliko tražio "krticu" mjesecima da ga je to na kraju koštalo posla. Kada čitač Vahidov intervju, nikada on nije kriv. U svim klubovima i reprezentacijama u kojima je radio, dobio je otkaz. Sve bude dobro šest mjeseci, a onda krene loše", rekao je Rothen, te je dodao:

"Nema on taj afinitet i razumijevanje sa svojim igračima i jedini je takav trener. Nikada on nije kriv. Želim mu sretan odlazak u penziju. Uradio je dobre stvari u nogometu, ali i manje dobre. Šteta, pomalo je izgubio pamćenje. Podsjećam ga da me trenirao samo dva i po mjeseca. Onda sam se povrijedio i on je dobio otkaz", rekao je ironično Rothen.

Na kraju je odlučio da sam donese i neki zaključak o svemu.

"Svaka njemu čast ako je za tako malo vremena donio bilo kakav zaključak. Posebno ako je shvatio da sam ja neka "krtica". Žao mi je, ali tokom serije poraza više nisam bio sa ekipom", rekao je Rothen.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostaje da vidimo da li će se o ovoj temi više oglašavati bh. stručnjak obzirom da vjerovatno nije očekivao da će dobiti ovakav odgovor od nogometaša kojeg je imao priliku trenirati u PSG-u.

Sve u svemu, sigurno je da će se svaki od njih držati svoje priče, te je u tom slučaju jako teško odlučiti na čiju stranu stati, ali jasno je da Halilhodžić tvrdi da ga je Rothen u tom periodu na neki način "izdao".

Top Komentari

koraj
Ovo se javio dezurni brbljivac kojeg prosipaju svi koji ga spomenu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi