Žive za fudbal, a Vaha im je htio najveću zvijezdu ostaviti kod kuće
Bila bi grehota da je Maroko u Katar doputovao bez najveće zvijezde.

Sjajan video slavlja Marokanaca

Žive za fudbal, a Vaha im je htio najveću zvijezdu ostaviti kod kuće

E. Ganibegović

Reprezentacija Maroka definitivno je najugodnije iznenađenje grupne faze Mundijala u Kataru, a da je Vahid Halilhodžić ostao selektor ove selekcije vrlo vjerovatno bi tu stigli bez najveće zvijezde Hakima Ziyecha.

Znali smo da bi Maroko sa zvijezdama poput Ziyecha, Hakimija, En-Nesyria, Mazraouija i drugih mogao biti nagazna mina, ali rijetko ko bi se prije Svjetskog prvenstva kladio da će osvojiti grupu pored Hrvatske i Belgije.

Lavovi Atlasa na kraju su osvojili sedam bodova uz samo jedan primljen gol i prošli u osminu finala Svjetskog prvenstva, po drugi put u svojoj historiji.

# TIM UTA BOD GR
1. Maroko 3 7 4:1
2. Hrvatska 3 5 4:1
3. Belgija 3 4 1:1
4. Kanada 3 0 2:7

Jučer je Maroko igrao utakmicu trećeg kola protiv Kanade i trebala im je pobjeda za sigurno prvo mjesto, a do nje su i došli i to rezultatom 2:1.

Ziyech je doveo Marokance u vodstvo nakon velike greške Borjana u 4. minuti, En-Nesyri je uduplao vodstvo u 23. minuti, da bi utješni gol Kanade pao u 40. minuti i to autogolom.

Tako su Marokanci zakazali u osmini finala duel protiv drugoplasiranog iz grupe E, a to je na kraju Španija nakon velike drame koja se odigrala u toj grupi.

Oglasi

Nakon utakmice protiv Kanade uslijedilo je veliko slavlje navijača i igrača Maroka, te su pokazali koliko žive za fudbal. Video će kod mnogih uzrokovati jezu, pogledajte ga klikom OVDJE

Ovu selekciju je na prvenstvo odveo bh. trener Vahid Halilhodžić, ali je dobio otkaz zbog izostavljanja najveće zvijezde, Hakima Ziyecha.

Na kraju je novi selektor poveo Ziyecha na prvenstvo, a ovaj mu se odužio golom protiv Kanade, asistencijom u pobjedi nad Belgijom (2:0), te golom protiv Gruzije u generalci prije Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pitanje je da li bi Maroko bez Ziyecha napravio ovakav rezultat, no jedno je sigurno - grehota bi bilo bi bila da su ovi fanatični i fantastični navijači bili uskraćeni za svog najboljeg igrača na ovom prvenstvu.

Vidjet ćemo može li Maroko pružiti još jednu dobru partiju i protiv Španije koja je pokazala da je itekako ranjiva sinoćnjim porazom od Japana. 

Top Komentari

nestofino
Ganibegoviću... Ne kaki i ostavi Vahu na miru.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi