Vaha ih je doveo do vrata raja, a sada su mu svi do jednog zabili nož u leđa

Nisu samo "povratnici"

Vaha ih je doveo do vrata raja, a sada su mu svi do jednog zabili nož u leđa

A. Čaušević

Dani gorkog okusa su oko Vahida Halilhodžića. Sigurno mu nije svejedno gledati šta radi Maroko na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pogotovo sada kada su Lavovi Atlasa izborili plasman u osminu finala i to sa prvog mjesta u svojoj grupi. 

Walid Regragui je stigao do najvećeg uspjeha u trenerskoj karijeri. Odveo je reprezentaciju Maroka do osmine finala Svjetskog prvenstva po prvi put nakon 36 godina.

Regragui je zapravo samo sjeo za stol kojeg je tokom nekoliko godina pripremao Vahid Halilhodžić te pokupao šlag i sada je je heroj nacije.

Kao što je poznato Halilhodžić je smijenjen dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva, njega je naslijedio Regragui, a jedna od prvih poteza bio je povratak "otpisanih" u reprezentaciju, prije svih Ziyecha te Mazraouija.

Marokanci su odigrali odličnu grupnu fazu. Remiziarli su Hrvatskom te pobijedili Belgiju i Kanadu za prvo mjestu u teškoj grupi.

Oglasi

Poslije utakmice svi igrači Maroka su u zrak bacali Regraguija kao da su zaboravili šta je za njih sve uradio Vaha u ranijim godimama. Te scene pogledajte ovdje.

Nakon utakmice igrači Moraka su otišli pred svoje navijače te su svi kolektivno pali na sedždu kao da znak zahvale Bogu na zaista velikom uspjehu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Neki su vjerovali u nas, neki nisu. Ali smo pokazali da je Afrika tu jer mnogi osuđuju Afrikance, ali imao dobre trenere i dobre igrače", poručio je Regragui nakon prolaska dalje.

"Patili smo od umora i povreda, ali duh nismo izgubili. Htjeli smo ući u historiju. Bio je taj pritisak. Završili smo sa sedam bodova, nijedna afrička ekipa to nije Sretni smo zbog marokanskog naroda kojem je to bilo potrebno", dodao je on.

Top Komentari

zak84
pohlepa za parama mu je unistila dosta poslova.... Japan,obala slonovace,maroko.... Seljacki mentalitet I pohlepa... Zato nikad nije htio biti selector BiH ...papak
2 13
nestofino
Waha Mostarac, Jablaničanin, Hercegovac.... Legenda
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi