Marokanci ne propuštaju priliku da prozovu Vahu, no sada su pretjerali

Zadovoljni su ostvarenim do sada

Marokanci ne propuštaju priliku da prozovu Vahu, no sada su pretjerali

S. Mlaćo

Vahid Halilhodžić je sa Marokom ostvario plasman na Svjetsko prvenstvo, no uz mnogo bure otišao je sa klupe ove reprezentacije. Marokanci igraju sjajno u Kataru, velike zasluge za to pripadaju upravo bh. treneru, ali mnogi koriste priliku i da ga prozovu.

Selekcija Maroka u osmini finala sutra će igrati protiv Španije od 16 sati.

Biće to sigurno zanimljiv meč, Marokanci se neće predati, iako naravno uloga favorita pripada Španiji.

Bivši reprezentativac Maroka Karim El Ahmadi pohvalio je svoju selekciju, ali nije propustio priliku da 'bocne' bh. trenera Vahida Halilhodžića koji je sa ovom reprezentacijom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, no zatim je ostao bez posla.

El Ahmadi ističe da je u reprezentaciji sjajna atmosfera i da tako ne bi bilo da je selektor ostao popularni Vaha.

"Svi igrači su oduševljeni novim selektorom i osjećaju se bolje i slobodnije. Atmosfera među reprezentativcima je ugodnija, a takav nije bio slučaj sa Vahom. Ne bi ni uspjeli napraviti ovo što smo do sada“, rekao je El Ahmadi.

Oglasi

Kao što je od ranije poznato Vaha je smijenjen dva mjeseca uoči Svjetkog prvenstva zbog neslaganja sa nekim od najvećih zvijezda u ekipi, među kojim je i Hakim Ziyech.

Ziyech je dobio brojne pohvale već sada, a posebno od Vahinog nasljednika Walida Regraguija.

"Znate, ovaj čovjek je nevjerovatan. Vratio se duh reprezentacije s njegovim povratkom. Mongi o njemu govore da je lud i da ne može pomoći reprezentaciji i da je neko koga je teško kontrolisati", kazao je Regragui te nastavio:

"Ali kada mu date ljubavi i povjerenje on bi za vas poginuo. I to je ono što sam mu dao. Vratio je vjeru meni i navijačima Maroka jer su mnogi željeli da se vrati u reprezentaciju i on to zna."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Vidite da je Ziyech drugačiji igrač u reprezentaciji. On je naš vođa. Uloga trenera je da mu da samopouzdanje, a isto se odnosi i na ostatak stručnog štaba", dodao je ovaj trener.

Inače, Marokancima je ovo šesto Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

HarisADP
Čuj pretjero. Pa lik bas rekao sto posto istinu. Đeš sa onim magaretom kosačkim biti opušten. Ja da sam vladar ove zemlje zabranio bi majmunu ulazak u nju i odizeo mu pasos. Samo nas sramoti, magare ono pravo
1 10
user1668888234
PUSITE GA VAHI
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi