Roy Hodgson čuo ko će ga naslijediti na klupi Palacea, pozlilo mu, pa završio u bolnici

Englezu se pogoršalo zdravstveno stanje

Roy Hodgson čuo ko će ga naslijediti na klupi Palacea, pozlilo mu, pa završio u bolnici

Edmir Škorić

U četvrtak su kružile glasine da će Roy Hodgson biti smijenjen s mjesta menadžera Crystal Palacea, ali klub je to popratio tvrdnjom da se "razbolio" tokom treninga.

Crystal Palace je izgubio 10 od posljednjih 16 utakmica u Premier ligi, pa je sada gotovo izvjesno da će klub napraviti promjenu na klupi. Štaviše, ona je već i spremna, umjesto Royja Hodgsona će tim u budućnosti voditi bivši trener Eintracht Frankfurta Oliver Glasner.

Planirana press konferencija Roya Hodgsona uoči utakmice Crystal Palacea protiv Evertona je otkazana nakon što se "razbolio", a ranija izvješća sugerisala su da će biti otpušten.

Menadžeru Palacea pozlilo je tokom treninga u četvrtak ujutro upravo zbog glasina da će bivši glavni trener Eintracht Frankfurta Oliver Glasner zamijeniti 76-godišnjaka.

Glasner je vodio Eintracht Frankfurt do osvajanja UEFA Evropske lige u finalu 2022./23. nakon pobjede na penale protiv Rangersa u finalu. Odveo je bundesligaša u nokaut fazu Lige prvaka, ali niz od 10 utakmica bez pobjede doveo je do ostavke Austrijanca na kraju prošle sezone.

Oglasi

Hodgson je u ponedjeljak sjedio na klupi Palacea koji je sa 3:1 poražen od Chelseaja na svom terenu, pa su Orlovi sada samo pet bodova iznad opasne zone.

Hodgson je trenutno u svom drugom mandatu na čelu kluba nakon što je prvobitno dogovorio kratkoročni ugovor pred kraj prošle sezone, zamijenivši Patricka Vieiru.

Engleski stručnjak je završio u bolnici, ali sada je njegovo stanje stabilno, što je potvrdio i sam klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio je mnoge timove, a između ostalih i Watford, WBA, Liverpool, Fulham, Udinese, Kopenhagen, Inter, Blackburn, dok je radio i kao selektor Engleske, Finske i UAE-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi