Roy Hodgson je iz Liverpoola greškom prodao mladu zvijezdu, bilo je prekasno da se transfer zaustavi

Šveđanin je bio "žrtva" menadžera

Roy Hodgson je iz Liverpoola greškom prodao mladu zvijezdu, bilo je prekasno da se transfer zaustavi

Edmir Škorić

Bivši menadžer Liverpoola Roy Hodgson greškom je prodao igrača dok je bio na klupi Redsa.

Danas 76-godišnji Hodgson imao je dugu i cijenjenu karijeru kao menadžer, ali njegov mandat na Anfieldu je bio veliko razočarenje i njegova avantura na klupi velikog engleskog tima trajala je nepunu sezonu.

Hodgson je kao trener Liverpoola donosio neke čudne odluke, ali vjerovatno njegova najgora odluka je bulaizbacivanje pogrešnog igrača iz tima.

Aleksandar Kačaniklić tvrdi da je prešao u Fulham iz Liverpoola 2010. godine jer je tadašnji menadžer Hodgson slučajno prodao "pogrešnog Alexa".

Šveđanin je prošao kroz omladinske redove na Anfieldu i tvrdi da je njegov odlazak rezultat gafa bivšeg selektora Engleske. Kačaniklić je poslat u Fulham kao dio dogovora kojim je Paul Konchesky stigao među Redse u augustu 2010. godine, a potom je upisao 100 nastupa na Craven Cottageu.

Oglasi

"Bio sam u Londonu i prije potpisa za Fulham razgovarao sam telefonski s Hodgsonom. I shvatili smo da je transferirao iz kluba pogrešnog Alexa!", rekao je Kačaniklić, kad se završavao posao u kojem je iz Fulhama u Liverpool kao razmjena stigao Paul Konchesky.

"Trener je mislio da je razmijenio drugog Alexa, ali već je bilo kasno da se transfer zaustavi. Bilo je malo smiješno. Rekao mi je i da će me dočekati natrag u Liverpool raširenih ruku, ali nisam se vratio, već sam prelomio da odlazim i bio sam uzbuđen zbog Fulham".

Šveđanina je Hodgson greškom pustio u London (Foto: EPA)

Jedini drugi igrač po imenu 'Alex' u timu Redsa do 23 godine u to vrijeme bio je Alex Cooper, koji je otišao godinu dana kasnije i pridružio se Ross Countyju.

Kačaniklić ima 21 nastup za reprezentaciju Švedske za koju je postigao i tri gola, a nedavno je igrao za splitski Hajduk, odakle je otišao na Kipar i potpisao za AEL Limassol.

Dobar dio karijere proveo je u Engleskoj i ondje je igrao za mladu ekipu Liverpoola i Fulhama, potom za seniore Watforda, Burnleyja, Kopenhagena, Nantesa, Hammarbyja...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 32-godišnjak je osvajao Kup Danske, Kup Švedske i Kup Hrvatske, no niti jednom nije osvajao naslov prvaka u nekoj državi.

Smatrao se nekoć velikim talentom, ali ni prvi, a ni posljednji koji nije ispunio velika očekivanja koja su svi imali od njega.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi