"Ronaldo je veliki problem za United, to što radi zna da bude štetno po svlačionicu"

Ironična poruka legende

"Ronaldo je veliki problem za United, to što radi zna da bude štetno po svlačionicu"

Eldar Ganibegović

Posljednji gol koji je Manchester United dao bio je onaj Freda u remiju protiv Leicestera (1:1) u okviru 31. kola Premiershipa tačno prije mjesec dana - drugog aprila.

Nakon toga, Crveni đavoli poraženi su od Evertona (1:0), slavili su protiv Norwicha (3:2) uz hat-trick Cristiana Ronalda, pometeni su na Anfieldu od strane Liverpoola (4:0), na Emiratesu su također doživjeli poraz (3:1) uz pogodak Ronalda i prije četiri dana remizirali su protiv Chelseaja (1:1), a gol vrijedan boda postigao je ko drugi no Cristiano Ronaldo.

Legendarni fudbaler Uniteda, Roy Keane, često se oglašava i komentariše utakmice svog nekadašnjeg tima, a nije rijedak slučaj da isproziva igrače kluba koji mu je u srcu.

Na ironičan način, to je uradio i s Cristianom Ronaldom.

"Ronaldo je stvarno veliki problem za Manchester United. Iz vikenda u vikend ekipu spašava svojim golovima, a to zna da bude štetno po svlačionicu", rekao je Keane. 

Podsjetimo, nakon utakmice protiv Chelseaja je na njegovom udaru bio i asistent gola s te utakmice, Nemanja Matić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskusni veznjak će na kraju sezone napustiti Manchester, a kada su ga novinari upitali o kraju karijere, kazao je da će Manchester United zauvijek ostati u njegovom srcu, ali i Chelsea čije je boje svojevremeno branio.

"Koji su standardi u klubu? Matić je govorio o tome kako odlazi, kako mu je bilo lijepo i da će United biti u njegovom srcu zauvijek. Oh, i Chelsea, malo i Benfica, ne zaboravite ni njih. Ne mogu svi biti u tvom srcu", komentarisao je Keane.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Suti vise, joj necu da se grijesim na ovaj dan... lik legenda kluba a vrijeda od fudbalera do fudbalera, fujcina od lika
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi