Keane naljutio navijače Arsenala: "Favoriti su, ali ne vjerujem da će izdržati"

Komentarisao borbu za prvaka

Keane naljutio navijače Arsenala: "Favoriti su, ali ne vjerujem da će izdržati"

S. Mlaćo
U engleskoj Premier ligi traje velika bitka za prvaka. Arsenal ima osam boova prednosti nad Manchester Cityjem, te sve u svojim rukama.

Ipak, City ima utakmicu manje i sigurno se neće predati.

Mnogi su mišljenja da bi Arsenal titulom mogao biti nagrađen za sjajnu sezonu koju igraju, no legendarni Roy Keane više vjeruje Cityju.

"Arsenal je u sjajnoj poziciji. Nisam mislio da će na početku sezone biti u startu, ali bili su sjajni. Mnogo mladih igrača igra stalno i svi mogu da se fokusiraju samo na ligu. Favoriti su. Ipak, ne mislim da će uspjeti. I daljem dajem prednost Cityju, iako je Arsenal u sjajnoj poziciji. Potrebno vam je i malo sreće, da vas zaobiđu povrede ovih posljednjih mjeseci“, rekao je Keane.

Otkriva gdje vidi šansu Cityja

“Arsenal igra utakmica koje mora da dobije, a to su utakmice pod pritiskom. Sa tim se nisu baš najbolje nosili prethodnih godina. Prošle godine nisu izdržali u borbi za TOP 4. Ovo su sada ključna vremena“, dodao je legedarni Keane.

Oglasi

Pravi ispit Arsenal čeka već za tri dana. Rival će biti Liverpool koji ove sezone ne igra po očekivanjima, no svakako da se očekuje sjajan meč.

City će se nadati pobjedi Liverpoola te svojoj pobjedi kod Southamptona.

Dok Topnici vode bitku za prvaka, pojavljuje se priče i o odlasku sjajnog menadžera Mikaela Artete.

Naime, inostrani mediji objavili su vijest kako je upravo Arteta glavni kandidat za klupu Real Madrida, ukoliko Carlo Ancelotti ode u Brazil.

Petorostruki svjetski prvak ostao je bez selektora nakon što se Tite povukao poslije ispadanja od Hrvatske u Kataru, a Ancelotti je glavni kandidat za tu poziciju.

Iako je italijanski stručnjak u više navrata govorio kako je skoncentrisan na posao u Real Madridu, ta priča još uvijek nije posve završena i mogućnost njegovog odlaska u Južnu Ameriku je otvorena.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666906400
K
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi