Ko bi se tome nadao: Mikel Arteta napušta Arsenal prije kraja sezone?

Inostrani mediji donose vijest

Ko bi se tome nadao: Mikel Arteta napušta Arsenal prije kraja sezone?

Eldar Ganibegović

Iako je s Arsenalom na prvom mjestu u engleskoj Premier ligi i grabi krupnim koracima ka tituli prvaka te zemlje, prvoj za Topnike nakon 2004. godine, Mikel Arteta bi prije kraja sezone mogao napustiti Emirates. 

Do prije nekog vremena bio je pomoćnik Pepa Guardiole, a sada s njim bitku bije za titulu prvaka Engleske.

Mikel Arteta preporodio je Arsenal i prvi je s Topnicima u Premiershipu ispred Manchester Cityja, no može se desiti da španski trener prije kraja sezone napusti London.

Naime, inostrani mediji objavili su vijest kako je upravo Arteta glavni kandidat za klupu Real Madrida, ukoliko Carlo Ancelotti ode u Brazil.

Petorostruki svjetski prvak ostao je bez selektora nakon što se Tite povukao poslije ispadanja od Hrvatske u Kataru, a Ancelotti je glavni kandidat za tu poziciju.

Iako je italijanski stručnjak u više navrata govorio kako je skoncentrisan na posao u Real Madridu, ta priča još uvijek nije posve završena i mogućnost njegovog odlaska u Južnu Ameriku je otvorena.

Oglasi

Informaciju o tome da bi Mikel Arteta do kraja sezone mogao preuzeti Real Madrid objavio je ni manje ni više nego Mundo Deportivo, pa se ove glasine mogu i trebaju uzeti za ozbiljno.

"Glasine me ne iznenađuju i ne dotiču me. Jedino o čemu razmišljam je da radim svoj posao u ovom klubu dok sam ovdje. Štaviše, nastavit ću sve dok mi Real Madrid dozvoljava. Veoma smo dobri, osjećam naklonost kluba.

Niko ne zna budućnost. Uzbuđen sam zbog poziva iz Brazila, naravno da stvara mnogo iluzija. Ali mi moramo da poštujemo ugovore i ja želim da ispunim svoj", rekao je nedavno, podsjetimo, Ancelotti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, za 41-godišnjeg Artetu je Arsenal prvi klub koji vodi kao samostalan trener, nakon što je na 201 utakmici od 2016. do 2019. godine bio pomoćnik Guardiole u Manchester Cityju. 

Arsenal je vodio na 170 utakmica i ima prosjek osvojenih bodova po meču sjajnih 1,94. Na klupi Topnika je debitovao 22. decembra 2019. godine, a ugovor ima do ljeta 2025. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Voland
Ne znam zašto bi napuštao Arsenal zbog RM-a, u trenutnoj situaciji.. OK, veća plata vjerovatno (a ne mora biti) i veći prestiž. Ali ima historijsku šansu da napravi legacy u Arsenalu, da njegovo ime bude među najvećim trenerima tog kluba. Ako osvoji titulu s ovom ekipom, ispred ovakve konkurencije u premiershipu, to je po meni veći daleko uspjeh, nego Realovo osvajanje CL.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi