Bahatost i umišljenost se nisu dopali legendi: "Ugasi tu muziku, idi kući i ne vraćaj se"
Foto - EPA

Roy Keane nije praštao nikom

Bahatost i umišljenost se nisu dopali legendi: "Ugasi tu muziku, idi kući i ne vraćaj se"

Midhat Šljivak

Roy Keane je apsolutna ikona Manchester Uniteda.

Legendarni kapiten Crvenih đavola je ostavio dubok trag na Old Traffordu, a dres Crvenih đavola je nosio od 1993. do 2005. godine.

U tom periodu je osvojio apsolutno sve. Bio je istinski vođa tima i šef na terenu, te nije dopuštao bahatost mladih fudbalera koji su dolazili.

Jednu takvu priču o Keanu i nekadašnjem igraču Uniteda Kieranu Richardsonu ispričao je Febian Brandy, bivši član omladinskih selekcija tima iz Manchestera.

On je svjedočio situaciji u kojoj je Roy Keane poslao tada mlađahnog Richardsona kući i to sa klupskog parkinga.

"Imao sam 13 godina kada je Kieran Richardson priključen prvom timu. Jednog dana je došao na trening u automobilu sa spuštenim krovom, a muzika je odjekivala. Mislio je da je faca", oktriva Brandy i zatim je opisao reakciju Royja Keana.

"Nažalost po Kierana, Roy Keane je bio na parkingu. Uperio je prst u njega i rekao mu je: 'Ugasi muziku, idi kući i ne vraćaj se danas ovdje'".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CGlf6M1ApBm/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/B8f6qYyBvW2/[/instagram]

Keane je 2005. godine u jednom intervjuu žestoko kritikovao upravo Richardsona. Deset godina kasnije u autobiografiji je objasnio svoj postupak.

"Opisao sam ga kao lijenog defanziva. Naravno, Kieran Richardson nije defanzivac. Neki igrači su lijeni kad se treba igrati odbrana i ne vraćaju se dovoljno", istakao je Keane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čuveni Irac je za tim sa Teatra snova odigrao 480 utakmica i postigao je 51 gol. Sa druge strane Richardson je u Unitedu igrao od 2002. do 2007. godine i skupio je 81 nastup i 11 golova.

Potom je igrao za Sunderland, Fulham, Aston Villu i Cardiff, gdje je 2017. godine završio karijeru.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Ovakav jedan treba današnjim fudbalerima..
3 1
user1602245913
I taj Keane mi se popeo na.....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi