"Imam 21 godinu, igram za Manchester United, zašto se ne bih opijao? Popijem 10, 11 boca svaku noć"

Anegdota čuvenog fudbalera

"Imam 21 godinu, igram za Manchester United, zašto se ne bih opijao? Popijem 10, 11 boca svaku noć"

Admin Čaušević

Jedan od najkontroverznijih igrača u historiji opisao je kako to izgleda život neobičnog profesionalca. Svako je na svoj način tražio da se opusti, a on je svoje opuštanje pronalazio u bocama alkohola. 

Roy Keane, bivši fudbaler Manchester Uniteda, ispričao je niz epizoda koje su ga navele da se žestoko posvađa sa Sir Alex Fergusonom.

Između laži, pića prije utakmice i ispijenih cijelih boca alkohola: "Lagao sam, nisam mogao reći istinu, ali nisam kršio nikakva pravila."

Stari poroci, nesuglasice, priče i anegdote koje su uvijek aktualne. Uz Keanea bilo je nemoguće biti dosadno u svlačionici. Sramežljiv, suzdržan karakter, ali iznimno direktan prema saigračima, trenerom i osobljem.

Keane na terenu i Ferguson na klupi su obilježili zlatnu eru Manchester Uniteda

Bio je jedan od kapitenas najdužim stažem u Fergusonovoj eri, prava ikona Uniteda. Njegova biografija puna je priča na granici izdržljivosti, izgrađenih na ljudskim odnosima i na nekoliko previše grubih ispada i van zelenog terena.

Tako se jednom pošaketao sa Peterom Schmeichelom, Danecem koji se obračunavao s s drugim sa rukavicama, ali ibez njih. Ukratko, tada je Unitedova svlačionica bila toliko jaka s mnogo lidera spremnih da osvoje sve.

Oglasi

Roy nikada nije bio pravi primjer profesionalca, za emisiju The Overlap kanala SkyBet s Garyjem Nevilleom ispričao je neke epizode koje su obilježile njegovu karijeru.

Odnos s alkoholom, na primjer, jedno je od zadovoljstava njegova čudnog života "sportiste". Zasigurno ponašanje koje Fergusona nikad nije probavilo.

"Više puta me Alex Ferguson povukao u stranu i rekao 'bio si u Manchesteru u 2.30 i zvao si taksi' i rekao sam da, ali da nisam prekršio nijedno pravilo od 48 sati prije utakmice u našim ugovorima. Na kraju bih se svađao s njim, a on bi me pitao koliko sam popio pića. Lagao sam mu. '10 ili 11 boca'".

Ovisnost o alkoholu bila je noćna mora za one koji su se s njom morali nositi. Kao kapiten bio je dužan dati primjer najmlađima, prenositi načela kluba. Ali za Keanea je to bio način da pronađe sebe, da se izbori sa stresom i živi bolje. Čudno, ali istinito.

"Zašto se ne bih opijao? Kad sam imao 21-22 godine i igrao za Manchester United, to je bio moj način opuštanja. Posvađao sam se s trenerom nekoliko puta oko toga."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Neki su počeli igrati golf ili biljar; moj način opuštanja bio je izlazak i zabava. Mislio sam da bih trebao izaći i popiti što više alkohola, a onda sam se u četvrtak ujutro okrenuo i pomislio da je bolje da se spremim za subotu. I to je bio život."

Nakon okončanja fudbalske karijere Keane se jedno vrijeme bavio trenerskim poslom, a već nekoliko godina radi kao stručni komentator za britanske TV stanice.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi