Govor Rubena Diasa u najtežem dijelu sezone ostavio Guardiolu u nevjerici

Pravi lider

Govor Rubena Diasa u najtežem dijelu sezone ostavio Guardiolu u nevjerici

Esmer Oštraković

Ekipa Manchester Cityja ponovo je prvak Engleske, a samo dvije pobjede dijele igrače ovog tima od trostruke krune u ovoj sezoni.

Nakon što je Arsenal jučer kiksao na gostovanju kod Notthingam Foresta, Manchester City je i zvanično postao prvak Engleske.

Osim toga Manchester City igrat će finale Lige prvaka protiv Intera i to nakon što su na domaćem terenu ostvarili pobjedu od 4:0 protiv Real Madrida.

Šansu za pehar imaju i u FA kupu gdje 3. juna igraju finale protiv Manchester Uniteda, te je sigurno da i to Pep Guardiola želi da osvoji.

Ipak, u trenucima dok su ganjali Arsenal koji je bio prvi na tabeli, ekipa Manchester Cityja nalazila se u nekim teškim momentima.

Objavljen je video na kojem su svojim saigračima govor držali Gundogan, Rodri i Dias, a govor posljednjeg je bez riječi ostavio i Guardiolu.

Oglasi

"Mislim da smo svi zaboravili jednu, ali najvažniju stvar. Moramo da se fokusiramo na sebe. Moramo sebi pokazati koliko želimo da pobjedimo, moramo to pokazati i svima", rekao je Dias, te je nastavio:

"Najbolja stvar, oni će misliti da smo umorni, a mi želimo da to uradimo ponovo. To je trenutak kada postajemo veliki", završio je Dias.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kamere su se tada okrenule prema Guardioli, koji je u nevjerici gledao Diasa i nije mogao da vjeruje kakav govor je imao igrač njegove ekipe.

Nakon ovakvog govora svi su ubjeđeni da će upravo Dias biti novi kapiten Manchester Cityja nakon što Gundogan napusti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi