Ruben Neves u centru najčudnijeg transfera ikada?

Potpisuje za Al Hilal, ali odmah ide u drugi klub

Ruben Neves u centru najčudnijeg transfera ikada?

Esmer Oštraković

Jedan od veznih fudbalera koji je bio mnogo cijenjen u proteklim sezonama u Premiershipu je svakako Ruben Neves.

Najbolje to pokazuje činjenica da ga je u svoje redove htjela dovesti Barcelona, ali se on odlučio pridružiti drugom klubu.

Naime, nakon što je u prošloj sezoni odigrao 41 utakmicu i postigao šest golova, te upisao jednu asistenciju stigla je ponuda iz Saudijske Arabije za njega.

Barcelona je pokušavala da ga odgovori od toga da ide u Saudijsku Arabiju, ali nisu uspjeli u tome, te je jako blizu potpisa za Al Hilal.

Wolverhampton će, kako navode engleski mediji zaraditi oko 55 miliona eura na njegovoj prodaji, te mogu biit jako zadovoljni.

Oglasi

Sa druge strane zanimljivu informaciju prenijeli su mediji iz Portugala, zemlje odakle dolazi Ruben Neves.

Naime, radi se o to me da bi on mogao odmah biti proslijeđen na posudbu nazad u Premiership, ali ne u Wolverhampton.

Princ Mohamed bin Salman je vlasnik Al Hilala i Newcastlea, te bi upravo on mogao uticati na dolazak Nevesa u Newcastle.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle tako ne bi morao trošiti novac jer bi Nevesa dobio na posudbu, a jasno je da bi im došao jako dobro jer će igrati u Ligi prvaka.

Ukoliko bi se to desilo jasno je da bi to bio jedan od najčudnijih transfera ikada odrađenih.

Top Komentari

Benz
Ovi arapi ce s****ti fudbal totalno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi