Samo jedan Portugalac stao pred bh. "sedmu silu"
Foto i Video:Dino Kurbegović

Scena iz mixed zone

Samo jedan Portugalac stao pred bh. "sedmu silu"

Admin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Za bh. medije nakon utakmice BiH - Portugal govorio je samo jedan portugalski reprezentativac, riječ je o fudbaleru Al Hilala iz Saudijske Arabije.

Dok su većina igrača Portugala ingorisali medije poput Cristiana Ronalda, ili su tražili alibi da ne znaju engleski jezik poput Joaoa Cancela, samo je Neves razgovarao sa "sedmom silom" iz BiH.

Odlični veznjak je kazao da su on i saigrači došli u Zenicu da pobijede, te su na kraju i ostvarili svoj cilj.

"Došli smo sa velikim mentalitetom, znali smo da smo već na Euru, željeli smo pbjdeu odigali smo perfektnu utakmicu, u prvom smo kontrolisali većinu utakmicu, a u drugom je bilo malo teže jer je protivnik igrao sa pet u odbrani i bolje se odbranio."

Neves je priznao da je očekivao težu utakmicu, ali da je pristup od samog starta meča bio presudan za na kraju visok trijumf.

"Prije utakmice smo pričali i mislili da će biti teška utakmica jer znamo kako igraju ovdje, ali zbog načina na na koji smo ušli i borili se od prve minute zato smo pobijedili sa 5:0."

Ovaj 26-godišnjak je pokazao i visok nivo profesionalizma odgovorom na pitanje da li je Portugal favorit za osvajanje Evropskog prvenstva.

"Još uvijek ne razmišljamo u Evropskom prvenstvu, imamo još utakmica u novembru i prijateljskih u martu, mi smo grupa odličnih igrača, igramo na najvećem mogućem nivou i samo razmišljamo o sljedećoj utakmici."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal ima maskimalan učinak u kvalifikacijama sa osam pobjeda iz isto toliko mečeva i treba se priznati da je Roberto Martinez za kratko vrijeme odradio zaista odličan posao.

Podsjećanja radi, Portugalci su na Bilinom polju slavili sa ubjedljivih 0:5, a sve golove su postigli u prvom poluvremenu. Dvostruki strijelac je bio Ronaldo, a još su zabijali Bruno Fernandes, Cancelo i Joao Felix.

Top Komentari

Patrice77
Gdje je Leaaooooo, Leaooooooo, mjauuuuu mjauuuuu..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi