Rudar demonstrirao silu, Zvijezda slavila u Živinicama

Prva liga FBiH, 7. kolo

Rudar demonstrirao silu, Zvijezda slavila u Živinicama

A. Čaušević, foto: E. Dindić

Najubjedljiviji trijumf prvog dana programa 7. kola Prve lige FBiH ostvario je Rudar, dok je važna tri boda s gostovanja donijela i Zvijezda. 

Rudar u Kaknju nije imao milosti prema gostima iz Orašja. Izabranici Bećira Mehanovića su slavili sa visokih 5:0.

Domaći su već nakon prvih 15 minuta imali dva gola prednosti, a pogađali su Gačan i Kobilica. Gačan je do kraja prvog dijela zabio još jedan gol, dok su u nastavku pogađali Čehajić i Bešić.

Slaven je u Živinicama dočekao Zvijezdu. Gosti su na kraju slavili minimalnim rezultatom. Gol vrijedan punog plijena još u sedmoj minuti postigao je Antić.

FK Rudar Kakanj - HNK Orašje 5:0 (Gačan 2x, Kobilica, Čehajić, Bešić)

FK Rudar Kakanj: Bekan, Goralija, Hrelja, Kobilica, Sivac, Musić, Jusić, Mušija, Dervišagić, Gačan, Sadiković.

HNK Orašje: Živković, Hodžić, Dedić, Mikić, Živković, Matolić, Marošević, Šarkanović, Prgić, Fačić, Lugavić.

NK Slaven - NK Zvijezda 0:1 (Antić)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Slaven: Brezičanin, Kovčić, Islamović, Mašić, Kozić, Omerović, Berbić, Kavazović, Rastoder, Omerović, Mulahamzić.

NK Zvijezda: Marković, Čulum, Antić, Mehić, Bijelić, Behram, Pljevljak, Jolović, Bajić, Petrović, Mazić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zika3
Rudar demonstrirao silu uz obilatu pomoć sudaca i kontrolora, koji je sve to pokrio dobrom ocjenom , ali ništa novo, ipak mi živimo u BIH. Drugi gol Fk Rudar je dva puta neregularan. Prije centaršuta domaći napadač je krenuo ka lopti i bio u zaleđu ,ali je prepustio drugom igraču, uslijedio je centaršut i traljavo izbijenu loptu je odmjerenim udarcem domaći igrač smjestio u mrežu Živkovića, kojemu je pogled prema lopti 100% zaklanjao domaći napadač. U oba slučaja pomoćnik Huskić Almir je ostao nijemi promatrač a glavni Kovačević Stipe OČIGLEDNO NIJE "PREPOZNAO SITUACIJU ali je za istu stvar, poništio gol gostima i na kraju poluvremena svirao kazneni udarac za domaćina. Ništa čudno. Nekad je HNK Orašje imalo velemajstore na terenu ali takođe i JAK STRUČNI STOŽER i na poluvremenu bi kontrolor Jelavić Filip imao tešku zadaću da nas uvjeri da je sve regularno. Samo ima jedna reklama, jedne poznate banke ,koja glasi:OVCU BEZ GAZDE ŠIŠAJU U PO ZIME. bojim se da su labudovi izvršili transformaciju u ovce. Puno je AMATERA zalutalo u HNK"ORAŠJE" ,,,,nažalost meni je jasno što slijedi ali živi bili pa vidjeli, možda se prevarim u crnim prognozama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi