Jedan od najstarijih bh. klubova dotakao dno: Ni Rudar ni Kakanj ne pamte ovo što se danas desilo

Finansijska dubioza kakanjskog Rudara

Jedan od najstarijih bh. klubova dotakao dno: Ni Rudar ni Kakanj ne pamte ovo što se danas desilo

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Da je većina fudbalskih kolektiva u Bosni i Herceogovini u finansijskim problemima nije nikakva tajna, no ono što se događa jednom od najstarijih bh. klubova, kakanjskom Rudaru, zaista je tužno.

Rudar godinama unazad tavori u Prvoj ligi FBiH. Bilo je šansi da ulazak u Premijer ligu, katkad je bilo i nesigurnosti u ostanak u ligi, no uz Bratstvo i Jedinstvo je ovaj klub najdugovječniji član Prve lige. 

Trenutno je Rudar na desetoj poziciji s 30 bodova, no ostanak u ligi ne bi trebao doći u pitanje jer imaju osam bodova prednosti u odnosu na TOŠK i Travnik, te 14 u odnosu na Radnički koji je već prežaljen.

Klub koji je prvio dvije godine proslavio stoti rođendan nalazi se u velikoj finansijskoj dubiozi, što potvrđuju i današnja dešavanja u Kaknju koja grad ni klub ne pamte.

Naime, po prvi put u historiji Rudara omladinske selekcije nisu otputovale na gostujuće utakmice. Predpioniri i pioniri su trebali na ići u Olovo, a kadeti i juniori u Bugojno, no od toga nema ništa.

Rudar duguje ogroman novac jednom kakanjskom prijevozniku, koji je stoga odbio da vozi omladince u Bugojno i Olovo, a to je objavljeno na neslužbenoj stranici kakanjskog tima. 

Oglasi

"Tu je bilo i djece od samo deset godina i zaista je tužno bilo gledati kako se vraćaju kući. Da ti srce pukne od tuge!

Naš "fudbalski starac" proživljava najteže dane u svojoj velikoj i bogatoj historiji i pozivamo sve odgovorne da učine nešto dok još nije prekasno", stoji na Facebook stranici. 

📢 PRVI PUT U HISTORIJI KLUBA OML. SELEKCIJE NISU OTPUTOVALE NA GOSTOVANJA AES-promet d.o.o. Kakanj jutros je zbog...

Posted by FK Rudar Kakanj on Sunday, April 16, 2023
Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Loše vrijeme, misle na djecu da se ne nahlade, nije to zbog nedostatka sredstava", napisao je ironično u komentaru Zlatan Gafurović, dugogodišnji i možemo reći legendarni fudbaler Rudara. 

Vidjet ćemo da li će i kada doći bolja vremena za Rudar koji je simbol grada Kaknja, ali i Bosne i Hercegovine. 

Top Komentari

user1675926959
Kao i svakom "starcu"vrijeme mrijet..
1 0
Karanfil
Nema tu nikakve žalosti.Treba ugasit komplet ligu a ne samo jedan klub.Isto je i u drugim klubovima,samo se troši ništa ne zarađuje.Daje se igračima silan novac na ruke,žive ko bogovi a igra je ispod amaterske.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi