Suspendovan stadion FK Rudar Kakanj!

Nakon incidenta

Suspendovan stadion FK Rudar Kakanj!

E. Oštraković

Mnogo turbulencija ove sezone prati ekipu Rudara iz Kaknja. Loše su otvorili sezoni, a poraženi su i na domaćem terenu od HNK Tomislav sa 2:1.

Nakon meča domaći su bili razočarani suđenjem Suada Nurića, sudijom iz Gračanice koji je u posljednje vrijeme često u centru pažnje.

Nurić nije mogao da izađe sa terena ni poslije posljednjeg zvižduka, a prednjačio je domaći trener Bećir Mehanović.

Na kraju je u izvještaju službenih lica navedeno da je Mehanović pesnicom u stomak udario sudiju Nurića.

"Poslije završetka utakmice Glavni trener domaćina Mehanović Bećir na centru terena udario je glavnog sudiju pesnicom u stomak.Isto to se desilo u tunelu pri ulasku u službene prostorije, s tim da ga je udario pesnicom u glavu. Navedeni trener poslije utakmice je psovao službenim licima cijelo vrijeme i udarao nogom u vrata gdje su se nalazile sudije utakmice.

Oglasi

Nakon pokazivanja sudijske nadoknade, počele su prijetnje, pljuvanja navijača i navijači su došli do ograde gdje nisu birali sredstva kojima su gađali službena lica (kamenja,plastične boce i polivanje vodom).

Službena lica su sa stadiona ispraćena u pratnji policije", naveli su službena lica u Comet izvještaju.

Stigla je i prva reakcija čelnika iz NSFBiH.

"Komisija za takmičenje NS Federacije BiH na sjednici održanoj 04.10.2023. godine izvršila je analizu utakmica 7. i 8. kola Prve lige FBiH, sa posebnim akcentom na utakmicu 8. kola: FK RUDAR Kakanj - HNK TOMISLAV Tomislavgrad.

Nakon uvida u cjelokupnu raspoloživu dokumentaciju Komisija je donijela sljedeću odluku:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Suspenduje se stadion FK Rudar u Kaknju za odigravanje domaćih utakmica FK Rudar Kakanj do okončanja disciplinskog postupka i to zbog slabe organizacije i incidenta na utakmici 8. kola Prve lige FBiH: FK RUDAR Kakanj – HNK TOMISLAV Tomislavgrad.

Komisija za takmičenje NS Federacije BiH cjelokupan spis predmeta sa navedene utakmice proslijedila je Disciplinskoj komisiji NS FBiH na dalje razmatranje i postupanje.

Top Komentari

Baco
A kazna za sudiju,ili nagrada jer mora igrat kako mafija kaze..
0 0
Prazina
A kazna za siledžiju?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti