Sloboda u Hadžićima nastavila pobjedničku seriju, Gradina bolja od Rudara

Prva liga FBiH, 7. kolo

Sloboda u Hadžićima nastavila pobjedničku seriju, Gradina bolja od Rudara

H. Zilić

Odigrana su dva duela sedmog kola Prve lige FBiH u subotnjem programu. Bilo je zanimljivo, ali strijelci nisu bili previše raspoloženi. Na dva meča vidjeli smo četiri gola.

Radnik je u Hadžićima dočekao neporaženu Slobodu, a utakmica je odigrana po lošem vremenu gdje je kiša stvarala dosta problema igračima oba tima.

Radnik je poveo sa 1:0 sjajnim golom Nargalića u 20. minuti, a Sloboda se brzo vratila u susret. U 25. minuti Hasanbegović poravnava na 1:1.

Nakon toga bilo je prilika pred oba gola, ali većinom smo gledali borbu na sredini terena koliko su to uslovi dozvoljavali.

U 70. minuti slavlje gostiju. Delić je iskoristio jednu priluku, pogodio za 1:2 i ispostavilo se na kraju donio trijumf Tuzlacima koji su tako nastavili pobjedničku seriju.

Radnik Hadžići - Sloboda 1:2 (Nargalić 20'/Hasanbegović 25', Delić 70')

Oglasi

RADNIK HADŽIĆI: Jamaković, Sabljica, Kobašević, Kovačević, Konjhodžić, Nargalić, Kazić, Jašarević, Ramić, Alagić, Jusupović.

SLOBODA: Muminović, Beganović, Mujkić, Dilaver, Dervišagić, Kurtalić, Kapetanović, Mredović, Hasanbegović, Kalesić, Hadžanović.

Gradina je u Srebreniku dočekala Rudar iz Kaknja i bila puno bolji rival.

Domaći su u prvom poluvremenu stvorili dosta prilika, a tri bore šanse je propustio Čamdžić. U nekim situacijama golman Kršić je spašavao goste.

U nastavku slična igra na terenu, Kršić je držao Rudar u igri sjajnim odbrana, domaćini su pokušavali doći do gola i napokon uspjevaju u 75. minuti kada je Panjeta pogodio za vrijednih i konačnih 1:0

Gradina - Rudar Kakanj 1:0 (Panjeta 75')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GRADINA: Vidaković, Dugalić, Andrić, Salanović, Čamdžić, Husejnović, Jusić, Imamović, Berbić, Numanović, Panjeta.

RUDAR KAKANJ: Kršić, Goralija, Aajanović, Musić, Hasanović, Čago, Kobilica, Hubanić, Tukić, Hrustanović, Kišić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kupili ligu ništa posebno
0 6
user1674297497
Iduće godine opet borba za opstanak, standardno
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi