Riječi navijača jednog od najstarijih bh. klubova: "Neka nas Uprava očekuje u svojim prostorijama!"

Alarmantna situacija u Rudaru

Riječi navijača jednog od najstarijih bh. klubova: "Neka nas Uprava očekuje u svojim prostorijama!"

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Kakanjski fudbalski klubovi odavno nisu bili u lošijem stanju, gledajući i atmosferu u i oko klubova, ali i što se tiče plasmana na tabeli. Navijači onog starijeg kluba, Rudara, strpljenja čini se imaju sve manje.

U vikendu iza nas odigrano je osmo kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a kakanjski klubovi, Rudar i Mladost, nastavili su nizati loše rezultate.

Rudar je u Kaknju poražen od Tomislava, dok je Mladost jučer u Tuzli doživjela debakl protiv Slobode i ostala na začelju tabele.

Ako ste Kakanjac, zlo će vam biti od pogleda na tabelu Prve lige FBiH, s obzirom na to da Rudar i Mladost zauzimaju dva posljednja mjesta na tabeli.

Rudar je s pet bodova na 15. mjestu, dok je Mladost na začelju s bodom manje i situacija nakon skoro protekle trećine sezone nije nimalo dobra.

Oglasi

Dok je u Doboju još uvijek mirno, mnogo je burnije u užem dijelu grada gdje je navijačima Rudara već preko glave loših rezultata, lošeg vođenja kluba od strane nove Uprave, ali i priča kako će se spojiti dva kakanjska kluba.

Tako su se na društvenoj mreži Facebook oglasili iz navijačke grupe Green Firm, te poručili da bi ih Uprava uskoro mogla vidjeti u svojim prostorijama.

"Rezultata nema, nikad gori Rudar, huškanje plaćenih portala i govor o spajanju dva kluba... Samo da vam jasno i glasno kažemo, to se nikada neće desiti.. Rudar je naša svetinja i ljubav. Ako stanje ne bude bolje neka nas Uprava uskoro očekuje u svojim prostorijama, a to Vam se i neće baš sviđati", poručili su popularni Firmovci.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vidjet ćemo da li će se stanje uskoro popraviti, no iz ovog ugla je to jako teško očekivati u bliskoj budućnosti.

Kada je Mladost u pitanju, taj klub je zaista tužna priča. Bio je jedan od najstabilnijih timova u Premijer ligi, sve do famoznog presedana i izbacivanja iz lige. 

Top Komentari

Convict
Seljacine tako vam i treba dno dna.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi