Šta se dešavalo u Kaknju: Sudije optužuju Mehanovića za fizički napad, on sve demantovao

Vatreno je bilo poslije meča, Nuriću kritika od domaćina

Šta se dešavalo u Kaknju: Sudije optužuju Mehanovića za fizički napad, on sve demantovao

O. Lekić, foto: D. Kurbegović

U kakanjskom Rudaru ove sezone imaju dosta problema.

Loše su otvorili sezonu, a kriza je nastavljena i danas kada je Rudar poražen od Tomislavgrada sa 2:1.

Nakon meča domaći su bili razočarani suđenjem Suada Nurića, sudijom iz Gračanice koji je u posljednje vrijeme često u centru pažnje.

Nurić nije mogao da izađe sa terena ni poslije posljednjeg zvižduka, a prednjačio je domaći trener Bećir Mehanović.

Na kraju je u izvještaju službenih lica navedeno da je Mehanović pesnicom u stomak udario sudiju Nurića.

"Poslije završetka utakmice Glavni trener domaćina Mehanović Bećir na centru terena udario je glavnog sudiju pesnicom u stomak.Isto to se desilo u tunelu pri ulasku u službene prostorije, s tim da ga je udario pesnicom u glavu. Navedeni trener poslije utakmice je psovao službenim licima cijelo vrijeme i udarao nogom u vrata gdje su se nalazile sudije utakmice.

Oglasi

Nakon pokazivanja sudijske nadoknade, počele su prijetnje, pljuvanja navijača i navijači su došli do ograde gdje nisu birali sredstva kojima su gađali službena lica (kamenja,plastične boce i polivanje vodom).

Službena lica su sa stadiona ispraćena u pratnji policije", naveli su službena lica u Comet izvještaju.

Ukoliko se ustanovi da je Mehanović zaista napravio ovaj potez očekuje ga žestoka kazna, ali svakako da će to morati da utvrde organi NS FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mehanović je za SportSport.ba kazao da sudiju nije udario, već samo odgurnuo.

"Mislim da ga je neko od stranih lica udario, a psovao jesam jer sam bio bijesan zbog njegovih odluka", dodao je Mehanović koji do sada nije imao incidenata u Prvoj ligi FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi