Rujevicu napustio i Maleš, karijeru nastavlja u Kini

Još jedan fudbaler napustio Rijeku

Rujevicu napustio i Maleš, karijeru nastavlja u Kini

HNK Rijeka je u proteklom periodu ostala bez velikog broja igrača, a posljednji u nizu je veznjak Mate Maleš.

O Maleševom odlasku sa Rujevice su hrvatski mediji špekulisali već neko vrijeme, a sada je jasno da će ekipa Matjaža Keka u nastavak sezone ući "siromašnija" za ovog 28-godišnjaka.

Naime, Maleš je nakon obavljenih ljekarskih pregleda potpisao dvogodišnji ugovor sa kineskim superligašem Dalian Yifangom, a navodno će Rijeka od njegovog transfera inkasirati oko 450 hiljada eura.

Inače, Mate Maleš je bio član omladinskih pogona NK Zagora, HNK Šibenih i Hajduka, da bi 2008. godine stigao u Dinamo. Nakon toga napstupao je još za Lokomotivu i Zagreb, a 2013. je stigao na Rujevicu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi