Rukom napisano emotivno pismo Fernando Torresa

Oproštaj od nogometa

Rukom napisano emotivno pismo Fernando Torresa

E. Škorić

Španski nogometaš Fernando Torres (35) danas se oprostio od najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Torres je još u aprilu najavio da će 23. augusta odigrati posljednji meč u karijeri. Njegov Sanan Tosu poražen je sa 6:1 od Kobea za koji su igrali Iniesta i Villa, Torresovi bivši saigrači, no rezultat je bio najmanje važan.

Okončana je jedna duga, nestvarno bogata i lijepa karijera u kojoj je Torres igrao za Atletico, Liverpool, Chelsea, Milan... Osvajao je trofeje u svim klubovima, Ligu prvaka s Chelseajem, dva puta Evropsko i Svjetsko prvenstvo sa Španijom, dva puta Evropsku ligu, prvenstvo Evrope za igrače do 19 godina, FA Kup, igrao i sa Atleticom finale Lige prvaka, a tu je i bezbroj individualnih postignuća.

Na svakom od mjesta na stadionu Best Amenity danas u Tosuu bilo je rukom napisano pismo Fernanda Torresa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kad mi je bilo pet godina, počeo sam igrati nogomet s bratom. Trideset godina kasnije igrat ću svoj posljednji meč kao profesionalac. Danas se osvrćem i teško mogu vjerovati svemu što sam proživio. Osjećam se jako sretnim da sam mogao osvojiti najvažnije trofeje na svijetu i igrati za neke od najprestižnijih klubova", napisao je Torres, između ostalog, u pismu.

"Postoje i uspjesi sa španskom reprezentacijom . Doživio sam osjećaje velike emocije i sreće. Želio sam se zahvaliti nogometu što me učinio tako sretnom osobom, ali ne želim zaboraviti najautentičniji dio sporta, dio zbog čega je tako divan - navijači. Hvala svakom od navijača ekipa za kojeg sam igrao, koji me vole, navijaju i poštuju. Također, protivničkim navijačima jer ste me učinili boljim igračem. Nadam se da ste uživali u mom nogometu i da sam vas nadahnuo na neki način. Nikad ne prestanite juriti svoje snove, bilo je to pravo zadovoljstvo. Hvala, nogomet".

Caption

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi