Rummenigge: Još jedno "zaključavanje" za fudbal bi bilo dramatično
FOTO - EPA

Rummenigge: Još jedno "zaključavanje" za fudbal bi bilo dramatično

A. Beganović

S obzirom da situacija je situacija sa pandemijom izazvanom korona virusom u cijelom svijetu iz dana u dan sve teža, mnogi fudbalski radnici strahuju od nogo "zaključavanja".

Jedan od njih je i legendarni fudbaler Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge, koji smatra da bi još jedno "zaključavanje" po fudbal bilo dramatično.

"Još jedno "zaključavanje" za fudbal bi bilo dramatično. Imamo dva problema, s jedne strane primjećujem da fudbalska kultura strada zbog utakmica bez gledaoca. Nema atmosfere, a ni emocija. To me brine jednako kao i finansije. U čitavom svijetu, ne samo u fudbalu, situacija nije dobra. Svaka kompanija pati zbog korone. Moramo se truditi da bismo se izvukli sa što manje štete", istakao je Rummenigge.

Govorio je i o ideji za novim evropskim takmičenjem kojeg je lansirala FIFA.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Razgovarao sam sa Čeferinom i objasnio sam mu da smo zadovoljni Ligom prvaka. Trenutno se raspravlja o nekim reformama i mogu vam reći da su UEFA-ine ideje veoma zanimljive. Za klubove, za navijače, ali prije svega za TV stanice. Nešto pozitivno se sprema", zaključio je Rummenigge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi