Rummenigge pred Kovača postavio jasne zahtjeve: "S tim se mora nositi"
EPA

Hrvat će i sljedeće sezone voditi klub

Rummenigge pred Kovača postavio jasne zahtjeve: "S tim se mora nositi"

Niko Kovač i sljedeće sezone će predvoditi Bayern, potvrdili su ranije iz tabora njemačkog šampiona.

Protekla sezona za Bavarce je bila puna turbulencija. Nizali su se loši rezultati, jedan za drugim, ali brojne pritiske trener Kovač je uspio prebroditi i na kraju izaći kao pobjednik osvojivši duplu krunu.

Po završetku sezone u Bayernu nisu imali dilemu treba li Kovač ostati na klupi, iako se u medijima spominjao veliki broj kandidata, međutim hrvatski strateg je dobio jasne zahtjeve glede budućnosti.

Prvi čovjek kluba Karl-Heinz Rummenigge jasno mu je dao do znanja kakav Bayern želi u narednoj sezoni.

"Ne znam klub na svijetu koji bi otpustio trenera nakon osvajanja dvostruke krune", rekao je najprije Rummenigge za Spiegel, pa potom iznio svoje ideje:

"Želim da Bayern ubuduće igra spektakularan fudbal, baš kao što je igrao pod Louisom van Gaalom, Juppom Heynckesom i Pepom Guardiolom. Tu mora biti ponešto tika-take."

Ističe da je Kovač svjestan da je pritisak u Bayernu normalna stvar.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uspjeh je donio klupskog DNA. Svako ko radi u Bayernu se mora nositi s tim, a Kovač je toga dobro svjestan, jer je i za vrijeme karijere bio dio ovog kluba."

Kovač je, podsjetimo, na klupu Bayerna stigao ljetos nakon što je prethodno s uspjehom vodio Eintracht.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti