Rumunija bolja od Belgije, Bjelorusija slavila u Tel Avivu

Prijateljske utakmice

Rumunija bolja od Belgije, Bjelorusija slavila u Tel Avivu

Edmir Škorić

Rumunija je u Bukureštu, u prijateljskoj utakmici, bila bolja od Belgije s 2:1, a istim je rezultatom u Tel Avivu slavila Bjelorusija.

Dobru utakmicu u Bukureštu su predo ko svega 5.000 gledatelja odigrali Rumunija i Belgija. Podmlađeni gostujući sastav, inače ove godine među najboljim selekcijama u Evropi, nije uspio doći do povoljnog rezultata.

 

Sjajni napadač Christian Benteke doveo je Belgijance u 23. minuti, a samo devet minuta kasnije Alexandru Maxim je izjednačio rezultat. Pobjedu je, pak, Rumunjima osigurao Gabriel Torje pogotkom iz penala u 66. minuti.

 

Gostima je nedostajao Chelseajev veznjak Eden Hazard.

 

Bjeloruska nogometna reprezentacija slavila je na Nacionalnom stadionu Ramat Gan u Tel Avivu protiv Izraela. Iako su Izraelci već u 19. minuti stekli prednost pogotkom Omera Damarija, gosti su uspjeli preokrenuti.

 

Na isteku prvog dijela na 1:1 poravnao je Sergey Kislyak, da bi na otvaranju drugog dijela Siarhei Balanovcih pogodio za konačnih 1:2. 

 

Prijateljske utakmice:

Rumunija - Belgija 2:1 (Maxim 32, Torje 66 - pen/ Benteke 23)

Izrael - Bjelorusija 1:2 (Damari 20/ Kislyak 45/ Balanovich 46)

 

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.