Rumunija na krilima Torjea i Marice savladala Estoniju

Armenija slavila minimalno na Malti

Rumunija na krilima Torjea i Marice savladala Estoniju

A. Haznadarević

U okviru grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Rumunija je stigla do prve pobjede na gostovanju kod Estonije rezultatom 2:0, dok je Armenija stigla do minimalne pobjede protiv Malte.

Rumuni su oprezno ušli u susret, pa se uglavnom igralo na sredini terena uz povremene prilike i na jednoj i na drugoj strani.

 

Gosti su bili nešto opasniji, ali rezultat je ostao nepromijenjen sve do 55. minuta kada na asistenciju Marice Torje pogađa za vodstvo Rumunije od 1:0.

 

Nošeni vodećim pogotkom Rumuni su nastavili sa napadima, a to im se isplatilo već u 75. minutu, kada se Torje odužuje Marici za asistenciju, te ovaj po drugi put na meču posprema loptu u mrežu Estonaca i postavlja krajnji rezultat meča i donosi svojoj ekipi prva tri boda na otvorenju kvalifikacija.

 

U drugom susretu snage su odmjerile reprezentacije Malte i Armenije. Gosti su bili uspješniji došavši do minimalne pobjede, te do sva ti boda, zahvaljujući pogotku Sarkisova u 70. minutu.

 

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo grupa D

Estonija - Rumunija 0:2 (55. Torje, 75. Marica)

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo grupa B

Malta - Armenija 0:1 (70. Sarkisov)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.