Jugoistok Evrope će dobiti fudbalski biser: Izgledom podsjeća na Koševo, a dom je drugoligaša

Izgradnja će trajati tri godine

Jugoistok Evrope će dobiti fudbalski biser: Izgledom podsjeća na Koševo, a dom je drugoligaša

Haris Zilić

Bosna i Hercegovina još uvijek čeka Nacionalni stadion, a da budemo blaži i stadion koji bi zadovoljio sve kriterije UEFA-e, a na Balkanu se gradi sve više takvih stadiona, kao u istočnom dijelu Evrope.

Svjedoci smo da je Srbija u fazi izgradnje velikog broja manjih stadiona prema UEFA- kriterijima, a tim putem ide i Rumunija.

Rumunjski mediji objavili su vijest da počinje izgradnja modernog stadiona u gradu Targoviste.

Grad se nalazi se u sjevernom djelu pokrajine Vlaške, a u središnjem djelu njenog djela Muntenije, u dolini rijeke Dambovițe i grad prema posljednjem popisu broji oko 90.000 stanovnika.

To neće biti samo stadion jer je u planu izgradnja savremene sportske baze koja bi koristila i reprezentacijama Rumunije u svim dobnim kategorijama.

Oglasi

Sportska baza će, između ostalog, imati poligon, podzemni parking za trenere i timovr, atletsku stazu, komercijalne prostore i više od 500 parking mjesta.

Stadion će koristiti i klub iz Targoviste, a rijelč je o Chindiji koja se takmiči u drugoligaškom društvu u Rumuniji.

Opis nije dostupan.

Cilj je da se i ova sredina fudbalski osnaži, a nakon stadiona, lokalne vlasti će krenuti i u projekat Chindije jer žele da imaju ozbiljan klub u društvu najboljih.

Izgradnja novog stadiona trebala bi trajati tri godine, što je neki optimalan rok.

Stadion će imati četiri tribine, ovlani izgled, a koristit će i za atletska takmičenja. Na momente podsjeća i na stadion "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.

Uradit će se VIP i novinarske lože prema svim standardima UEFA-e, a u unutar stadiona bit će klupske prostorije kao i više press sala.

Top Komentari

Jugovina
Jedina slicnost s Kosevom je sto ima atletsku stazu. Slice otprilike kao Bijeli Brijeg i Kosevo :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi