Rumunija ubjedljiva protiv Andorre

Drugo kolo grupe D kvalifikacija za SP 2014

Rumunija ubjedljiva protiv Andorre

Reprezentacija Rumunije upisala je večeras na svom terenu drugi trijumf u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine. Rumuni su bili bolji od Andore sa visokih 4:0.

Domaći su dobar dio posla uradili već u prvom poluvremenu. U 29. minuti je bilo 1:0, a strijelac vodećeg gola bio je Torje. Na 2:0 samo minut prije kraja prvog poluvremena povisio je Lazar.

 

U nastavku Rumuni su malo usporili utkamicu, a dva gola su postigli u posljednjim momentima susreta. U 90. minuti, Gaman je pogodio za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Alexandru Maxim samo par sekundi kasnije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Rumunija je sada prva u grupi D, sa maksimalnim učinkom iz dvije utakmice te gol razlikom 6:0.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.