Rumunski selektor objavio samo dio fudbalera za duel sa BiH

Stranci na popisu, čekaju se domaći

Rumunski selektor objavio samo dio fudbalera za duel sa BiH

Midhat Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija Rumunije ugostiće 11. septembra selekciju BiH u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a četiri dana ranije ova selekcija gostuje Portugalu.

Za ove akcije rumunski selektor je pozvao samo igrače koji igraju van Rumunije, dok će ostatak spiska činiti domaći fudbaleri i on će biti objavljen naknadno.

Četiri fudbalera su dobili pozive: Andrei Radu (Genoa), Ianut Nedelcearu (UFA), Alexandru Pascanu (Leicester) i Andrei Ivan (Rapid Wien).

Također, objavio je i dodatnu listu od pet fudbalera iz inostranstva koji čekaju na poziv u slučaju neke povrede, a to su:

Vladimir Scereciu (Genk), Adrian Petre (Esbjerg), Marco Dulca (Swanse), Mihai Dobre (Bournemouth), Andrei Ratiu (Villarreal).

BiH je u grupi 8 vodeća sa 15 bodova i utakmicom više od Portugala koji ima 13, te Rumunije koja ima 12 bodova.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Kakve su nekad Rumuni imali internacionalce, ovo danas je smijurija. Nije ni čudo što ih nema na velikim takmičenjima...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi